| Автор | Повідомлення |
Ternopilchanka
Зареєстрована: 2008-04-05 Кількість пунктів: 4333 Звідки: Україна
| | Написано: 04 Липня 2008 21:14 Тема повідомлення: Re: Людина - творець Бога? |
| туман-туман написав(ла) (03 Липня 2008 09:54 ) : | | Як відомо, думка матеріалізується. А особливо думка, підкріплена вірою. Саме матеріалізації віри, я думаю, ми маємо завдячувати всім можливим релігійним чудам і зціленням у випадку, якщо Бога не існує. Якщо ж Бог існує, то ця теорія втрачає сенс, тому ми цей випадок розглядати не будемо. |
Виходимо з теорії автора теми.
Можливо, явище з кущем, який побачив Мойсей і голосом, який він почув - наслідок віри, яка матеріалізувалася саме в такому вигляді? | |
|
Воно_є
Зареєстрований: 2008-06-08 Кількість пунктів: 2558 Звідки: Україна
| | Написано: 04 Липня 2008 21:16 Тема повідомлення: Людина - творець Бога? |
| | Як тобі сказати, якщо він створив все, то мабуть він може й матеріалізуватися у вигляді того ж полум’я в кущі, яке бачив Мойсей, а потім він його бачив лише зі спини, бо обличчя Бога ніхто побачити не може, приходив Бог і до Аврама. Ми же ж створені за образом і подобою Бога, але він ідеальний | |
|
Ternopilchanka
| | Написано: 04 Липня 2008 21:20 Тема повідомлення: Людина - творець Бога? |
| | Цитата: |
потім він його бачив лише зі спини, бо обличчя Бога ніхто побачити не може
|
Ну от ми й дішли до конкретного. Виходить, у Бога є спина і є обличчя.
Значить знову повертаємся до уявлень, що Бог - велетенська особа, подібна до людини (тобто ее... людина подібна до нього), простіше кажучи - такий, яким його на іконах малюють?
І чорт такий як малюють - з рогами і хвостом?  | |
|
Воно_є
| | Написано: 04 Липня 2008 21:28 Тема повідомлення: Людина - творець Бога? |
| Перша проблема: обличчя Бога ніхто не бачив, і тому його зображення і тим більше поклоніння цьому зображення є ідолопоклонством.
Друга: То й, що ти звеш його чортом, то це взагалі нонсенс. А Люцифер (сонцесяйний)- колишній найвищий ангел, який захотів стати богом, але був поборений і скинутий разом з третиною ангелів, які й складають зараз нечисту силу, а ще є духи злоби піднебесної.
Десь так | |
|
Ternopilchanka
| | Написано: 04 Липня 2008 21:41 Тема повідомлення: Людина - творець Бога? |
|
Поклоніння іконам, на мою думку, є звичайним ритуалом, так само як і всі інші обряди типу відправлень богослужінь, молитв, освячення води, і т.д і т.п. Але саме віра робить ці ритуали настільки цінними для людей.
А те, що ти мені вище навів про Люцифера, я сприймаю як байку. Нам про таке ще в 1 класі на ОХМ розказували. Має бути якесь більш наукове пояснення виникненню злих сил. Але це вже інша тема.
Тут в нас питання - чи може думка багатьох людей матеріалізуватися у вигляді саме такої істоти, названої людьми "Богом" ? | |
|
Воно_є
| | Написано: 04 Липня 2008 21:56 Тема повідомлення: Людина - творець Бога? |
| | Цитата: |
Тут в нас питання - чи може думка багатьох людей матеріалізуватися у вигляді саме такої істоти, названої людьми "Богом" ?
|
Нєа, то щось не те, бо ще ся не стало, а духовність з року в рік падає | |
|
chemicalling
Зареєстрований: 2007-12-24 Кількість пунктів: 3199 Звідки: Україна
| | Написано: 04 Липня 2008 21:58 Тема повідомлення: Людина - творець Бога? |
| Поклоніння іконам - це певним чином люди не до кінця розуміють. Сектанти навіть називають це ідолопоклонством. Насправді християни поклоняються тим, хто зображений на іконі.
Стосовно віри, то вона насправді робить чудеса. Головне - глибоко вірити.
Ісус сказав, що якщо ви вірити, то наказавши цій скалі аби вона зрухалась, то так воно і буде. | |
|
Gaspyd
Зареєстрований: 2008-03-16 Кількість пунктів: 1630 Звідки: Україна
| | Написано: 04 Липня 2008 22:47 Тема повідомлення: Людина - творець Бога? |
| Віра ніщо, головне знання. Я не вірю жодній релігії, але в кожної щось беру для себе. _________________ Я сила та що робить лише добро, бажаючи лише зла. | |
|
chemicalling
Зареєстрований: 2007-12-24 Кількість пунктів: 3199 Звідки: Україна
| | Написано: 04 Липня 2008 22:49 Тема повідомлення: Людина - творець Бога? |
| | Жаль, що не віриш. | |
|
Ternopilchanka
| | Написано: 04 Липня 2008 22:53 Тема повідомлення: Людина - творець Бога? |
| | Чому зразу жаль? Якщо людина сліпо у щось вірить(особливо в якусь релігію), вона перестає розвиватися, втрачає логічне мислення, деградує або стає фанатиком... | |
|