| Автор | Повідомлення |
Ternopilchanka
Зареєстрована: 2008-04-05 Кількість пунктів: 4333 Звідки: Україна
| | Написано: 04 Липня 2008 23:10 Тема повідомлення: Людина - творець Бога? |
| chemicalling написав(ла) (05 Липня 2008 01:04 ) : | | Коли я знаю, значить я вже не вірю в це, бо коли появляються знання, віра втрачається. |
А що краще - знати, що сонце існує, побачивши його на власні очі, чи наосліп вірити в це?
Колись, наприклад, вірили в те, що Земля плоска, але знання доводять - вона ЗАВЖДИ була і є круглою! Розумієш різницю? | |
|
chemicalling
Зареєстрований: 2007-12-24 Кількість пунктів: 3199 Звідки: Україна
| | Написано: 04 Липня 2008 23:13 Тема повідомлення: Людина - творець Бога? |
| | Про це вперше дізналися лише коли полетіли в космос, а до цього моменту вірили, що вона і плоска, і овальна, що вона стоїть на трьох слонах, на черепахах. | |
|
Gaspyd
Зареєстрований: 2008-03-16 Кількість пунктів: 1630 Звідки: Україна
| | Написано: 04 Липня 2008 23:16 Тема повідомлення: Людина - творець Бога? |
| | Цитата: |
Про це вперше дізналися лише коли полетіли в космос, а до цього моменту вірили, що вона і плоска, і овальна, що вона стоїть на трьох слонах, на черепахах
|
а здається коли Галілей її здійснив навколосвітнєплавання. _________________ Я сила та що робить лише добро, бажаючи лише зла. | |
|
Ternopilchanka
| | Написано: 04 Липня 2008 23:21 Тема повідомлення: Людина - творець Бога? |
| | І все ж, Сергій - де відповідь на питання що краще - знати правду чи вірити в міфи? | |
|
Gaspyd
Зареєстрований: 2008-03-16 Кількість пунктів: 1630 Звідки: Україна
| | Написано: 04 Липня 2008 23:23 Тема повідомлення: Людина - творець Бога? |
|
| Цитата: |
знати правду чи вірити в міфи?
|
ну знаєш Бога міфом назвати важко так я як в нього можна не тільки вірити а й знати про його існування, хоч і ні каплі не розуміти. _________________ Я сила та що робить лише добро, бажаючи лише зла. | |
|
Ternopilchanka
| | Написано: 04 Липня 2008 23:28 Тема повідомлення: Людина - творець Бога? |
| | Я в Бога не вірю, але про його існування знаю, опираючись на власну теорію про те, що він - не Особа, а енергія, яка наповняє все існуюче, як в матеріальному, так і в невидимому нам світі. І коли всю цю енергію, розподілену між усім, скласти докупи, то це і буде тим, що я називаю Богом... | |
|
chemicalling
Зареєстрований: 2007-12-24 Кількість пунктів: 3199 Звідки: Україна
| | Написано: 04 Липня 2008 23:30 Тема повідомлення: Людина - творець Бога? |
| | краще знати правду. | |
|
туман-туман
Зареєстрований: 2008-01-02 Кількість пунктів: 10964 Звідки: Україна
| | Написано: 05 Липня 2008 07:08 Тема повідомлення: Людина - творець Бога? |
| Ого!!! Нічого собі тут без мене насперечалися! Не могли, коли я ще не спав...ех...ну добре, зараз пройдуся по сторінках і відкоментую деякі пости. _________________ Смерть - це стріла, пущена у тебе.
Життя - це час, поки вона летить. | |
|
туман-туман
| | Написано: 05 Липня 2008 07:12 Тема повідомлення: Людина - творець Бога? |
| chemicalling написав(ла) (04 Липня 2008 23:11 ) : | | Мойсей чув голос із куща, який палав. | існує теорія, що Мойсею являвся не Бог, а сам диявол. А оскільки лик його дуже страшний, що жодна людина не стерпить, от він не показав себе. Та це прямого відношення до теми не має... _________________ Смерть - це стріла, пущена у тебе.
|
туман-туман
| | Написано: 05 Липня 2008 07:34 Тема повідомлення: Людина - творець Бога? |
| Воно_є написав(ла) (04 Липня 2008 23:28 ) : | Перша проблема: обличчя Бога ніхто не бачив, і тому його зображення і тим більше поклоніння цьому зображення є ідолопоклонством.
Друга: То й, що ти звеш його чортом, то це взагалі нонсенс. А Люцифер (сонцесяйний)- колишній найвищий ангел, який захотів стати богом, але був поборений і скинутий разом з третиною ангелів, які й складають зараз нечисту силу, а ще є духи злоби піднебесної.
Десь так | в Біблії ніде не написано про те, що Люцифера скинули з небес. Абсолютно ніде! Це все вигадка християнських попів. Це раз.
Два. Що я розумію під поняттям Бог? Ось з чого потрібно виходити. Тільки давайте одразу відкинемо всі релігійні уявлення про нього, і подумаємо, а що ж він може з себе представляти?...
Звісно він не входить у ту частину матерії, яку ми можемо бачити. До речі, ти дуже правильно це помітив на першій сторінці. Але питання в тому, чи у нього така ж атомно-молекулярна будова, як і у всього Всесвіту, чи якась інша?
Раніше я думав, що якась інша.
Але якщо так подумати, то Бог був першопричиною всього, а оскільки світ з нічого не виникає, то як висновок - бог створив світ із частинки самого себе!!!
Отже світ має таку ж будову.
Бог - це енергія. А якщо так, і Бог має таку ж будову, і ця енергія в своєму головному принципі будови нічим не відрізняється від інших, які існують у цьому світі, то дуже можливо, що якщо Бога і не було, то люди могли його створити. Тобто чисто в теорії це можливо. _________________ Смерть - це стріла, пущена у тебе.
|