| | | | | Автор | Повідомлення |
Мудрий Зареєстрована: 2003-01-01 Кількість пунктів: 13263 Звідки: Японія | Написано: 01 Вересня 2006 02:56 Тема повідомлення: Українська мова | |
| Добрий день!
В мене таке питання, чи можна вивчати українську як додаткову в університеті абощо? Чи може є якісь курси української мови?
Якщо в кого є лінки на сайти про українскьку мову, будьласка, дайте знати  | | | Догори | |  |
Гуру Зареєстрований: 2004-10-23 Кількість пунктів: 18431 Звідки: Чилі | Написано: 01 Вересня 2006 13:45 Тема повідомлення: Re: Українська мова | |
|
| zaznayka написав(ла): | Добрий день!
В мене таке питання, чи можна вивчати українську як додаткову в університеті абощо? Чи може є якісь курси української мови?
Якщо в кого є лінки на сайти про українскьку мову, будьласка, дайте знати  |
Як додаткову мову, в університетах України, можуть вивчати лише студенти-іноземці. На сьогодні всюди викладання проходить українською.. (Можливо, деякі університети, або викладачі не дотримуються цієї вимоги зі сторони міністерства освіти) ..
Залежно від спеціалізації, на 3-4 кусах (5-6, 7-8 семестри) було введено предмет "Ділова українська мова"..
У реальному житті, звичайно можна знайти платні курси української мови
Ось сайт, де можна знайти багато корисної інформації..
http://forum.rc-svit.com/viewtopic.php
А взагалі, в мережі інтернет є й інші джерела щодо вивчення мови
Як кажуть: "Хто шукає - той знайде!"
Бажаю удачі  _________________ Горілка – наш ворог!
А хто сказав, що ми боїмося своїх ворогів?
Змінено: Dayan (01 Вересня 2006 17:46) | | | Догори | |  |
| Написано: 01 Вересня 2006 16:51 Тема повідомлення: Українська мова | |
| Zaznayka, мені здається що найголовніше у вивченні мови не правила, а спілкування
отож завжди раді бачити
щасти тобі
згідно назви теми розпочнемо вивчення
вдача - характер
удача - саме вона  _________________ ... і чужого научайтесь... й свого не цурайтесь... | | | Догори | |  |
| Написано: 02 Вересня 2006 14:20 Тема повідомлення: Українська мова | |
| Гм...А я вважала, що японцiв останнiм часом дуже зацiкавила славiстика i що у токiйському унiверситетi також можна вивчати українську. Це не так
щасти тобі
бажаю успiхiв у навчаннi _________________ калинова кров — така ж крута,
вона така ж терпка, як в наших жилах... | | | Догори | |  |
Мудрий Зареєстрована: 2003-01-01 Кількість пунктів: 13263 Звідки: Японія | Написано: 03 Вересня 2006 11:22 Тема повідомлення: Українська мова | |
| Усім дякую за відповідання!
Queen-Mom: В Токійському уніврситеті завжди можна було вивчати українську мову, але ж треба бути приблизно вундеркіндом, щоб потрапити до нього, цеж як МГУ в Москві.
Так Indeez! Спілкування - найголовніше
Dayan, а що до дістанционного навчання? Чио можна дістанціонно вивчати українську?
Я розумаію, що іноземці вивчають додатково, а що ж робити тим уркаїнцям, що з якихось обставин не знають рідної мови?
Я чому питала... я бажаю ввивчати україньску мову і з задоволенням вивчалаб ділову теж Але ж мешкаю в Токіо... | | | Догори | |  |
| | | Догори | |  |
Мудрий Зареєстрована: 2003-01-01 Кількість пунктів: 13263 Звідки: Японія | Написано: 04 Вересня 2006 01:55 Тема повідомлення: Українська мова | |
| О! Queen-Mom, супер! Дякую! Тепер буду навчатись  | | | Догори | |  |
Мудрий Зареєстрована: 2003-01-01 Кількість пунктів: 13263 Звідки: Японія | Написано: 23 Січня 2007 13:10 Тема повідомлення: Українська мова | |
| В УИИТО есть дистанционный трёхмесячный курс украинсокго через английский: http://udec.ntu-kpi.kiev.ua:8080/.../index.html
Я хоть и изучала украинский в школе, да и жила долго в Украине, но в быту мы разговаривали на "суржике", поэтому поговорить чисто по-украински для меня немного проблемно, то и дело спрашиваю как будет то или иное слово.
Как вы думаете, стоит ли потратить 100ДоллСША, на эти курсы? В принципе, прсмотрев, мне они понравились... но всё же хочется узнать и мнение других, особенно украинцев с восточной Украины  | | | Догори | |  |
| Написано: 23 Січня 2007 23:40 Тема повідомлення: Українська мова | |
| Не знаю, хто там викладає, але це бiльш схоже на курси для тих, хто нiколи мови не чув i навiть уявлення про неї не має...Проте, якщо це єдиний вибiр(?)...
Ще знаю http://www.franko.lviv.ua/lknp/mova/ter.pdf - це самовчитель, проте також не скажу, чи вiн щось дає, тому що сама нiколи з ним не прицювала.
Я пам´ятаю часи, коли я за вивчення мови платила набагато бiльше, нiж 100 американських долларiв, але це була iноземна. А українська, сподiваюсь, тобi бiльшого варта, якщо так - то продовжуй писати українською (ти ж непогано почала! ), все iнше є не тiльки порушенням правил цього форуму, але й кроком назад для тебе особисто. _________________ калинова кров — така ж крута,
вона така ж терпка, як в наших жилах... | | | Догори | |  |
Мудрий Зареєстрована: 2003-01-01 Кількість пунктів: 13263 Звідки: Японія | Написано: 24 Січня 2007 01:25 Тема повідомлення: Українська мова | |
| Ой, пробачте, буду "стараться" писати лише українською
Мене ще зацікавила в цьому курсі англійська мова, бо я планую цього року поступити до університета, де після двох років кожен повинен вибрати хочаб один семінар англійською. То й подамала, що це може стати у пригоді. Ті курси, що я знайшшла, вони єдині, там є богато це з МУФа, міжнародний університет файнансів
Я теж думаю, що вони дуже прості для мене, то хотіла пройти курс Правознавства украінською, бо поступаю на юридичний фаультет тут, у Японії, а ле курси провазнавства можна вивчати лише як другу вищу освіту
Отож і думаю зараз що робити.
З другого боку, ці курси українськоі помогли б мені в розмовній українській. Бо я як та собака, усе розумії, а сказати не можу  | | | Догори | |  | | | Схожі теми: | | Форум | Тема | Автор | Останнє |  | Поезія | Важлива: Мова ... рідна солов'їна [Перейти до сторінки: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7] | Indeez | 11 Травня 2009 20:53 Наталіна  |  | Фентезі / фантастика | Сучасна українська фентезі [Перейти до сторінки: 1, 2] | sirit77 | 03 Липня 2009 22:04 olekca  |  | Всесвітня історія | Їх основою є українська мова [Перейти до сторінки: 1, 2] | Иегова | 16 Червня 2007 19:41 Indeez  |  | Освіта | Анонс: Японська мова. Ієрогліфи. [Перейти до сторінки: 1, 2, 3] | Galardo | 31 Липня 2008 23:09 chemicalling  |  | Кіно/Телебачення | Як українська кіноеліта день російського серіалу святкувала
| Indeez | 08 Вересня 2007 17:53 Indeez  |  | Освіта | Англійська мова. [Перейти до сторінки: 1, 2] | Galardo | 31 Березня 2009 16:26 Queen-Mom  |  | Здоров'я | За 10 років українська нація втратила 4 млн. людей [Перейти до сторінки: 1, 2, 3, 4, 5] | студен | 02 Жовтня 2008 12:05 Queen-Mom  |  | Флейм | [ Голосування ] Рiдна мова [Перейти до сторінки: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7] | santex | 15 Червня 2009 01:07 Наталіна  |  | Народознавство | Українська вишивка: значення та тлумачення [Перейти до сторінки: 1, 2] | Indeez | 14 Травня 2009 15:20 Наталіна  |  | |