Форум | Чат | Щоденники | Клуби | Знайомства | Ігри | Фотоальбоми | Конкурс краси Список користувачів Радіо Пошук
Запам\'ятати Зробити стартовою   
Мій профіль
Спілкування
Розваги
Корисне
Інформація
Послуги
Мова
Реклама
    Мобільна версія порталаnew
RC-SVIT.com » Форум » Суспільство » Освіта » Українська мова
Нова тема   Відповісти Перейти до сторінки:   1, 2, 3   далі
Роздрукувати тему
Автор Повідомлення
zaznayka
Мудрий
Мудрий

Зареєстрована:
2003-01-01
Кількість пунктів: 13263

ПовідомленняНаписано: 01 Вересня 2006 02:56
   Тема повідомлення: Українська мова
  Відповісти цитуючи    Роздрукувати повідомлення

Добрий день!
В мене таке питання, чи можна вивчати українську як додаткову в університеті абощо? icon_rolleyes.gif Чи може є якісь курси української мови?
Якщо в кого є лінки на сайти про українскьку мову, будьласка, дайте знати icon_wink.gif
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Гостьова книга Подивитися анкету користувача з відділу знайомства Зайти в клуб користувача Почитати щоденник користувача
Dayan
Гуру
Гуру

Зареєстрований:
2004-10-23
Кількість пунктів: 18431

ПовідомленняНаписано: 01 Вересня 2006 13:45
   Тема повідомлення: Re: Українська мова

zaznayka написав(ла):
Добрий день!
В мене таке питання, чи можна вивчати українську як додаткову в університеті абощо? icon_rolleyes.gif Чи може є якісь курси української мови?
Якщо в кого є лінки на сайти про українскьку мову, будьласка, дайте знати icon_wink.gif

Як додаткову мову, в університетах України, можуть вивчати лише студенти-іноземці. На сьогодні всюди викладання проходить українською.. (Можливо, деякі університети, або викладачі не дотримуються цієї вимоги зі сторони міністерства освіти) ..
Залежно від спеціалізації, на 3-4 кусах (5-6, 7-8 семестри) було введено предмет "Ділова українська мова"..
У реальному житті, звичайно можна знайти платні курси української мови icon_smile.gif

Ось сайт, де можна знайти багато корисної інформації..
http://forum.rc-svit.com/viewtopic.php

А взагалі, в мережі інтернет є й інші джерела щодо вивчення мови icon_smile.gif
Як кажуть: "Хто шукає - той знайде!" icon_smile.gif
Бажаю удачі icon_smile.gif

Змінено: Dayan (01 Вересня 2006 17:46)
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Гостьова книга Зайти в клуб користувача Почитати щоденник користувача Переглянути фотоальбом користувача
Indeez
Гуру флейму
Гуру флейму

Зареєстрована:
2005-09-28
Кількість пунктів: 34693

ПовідомленняНаписано: 01 Вересня 2006 16:51

Zaznayka, мені здається що найголовніше у вивченні мови не правила, а спілкування
отож завжди раді бачити
щасти тобі icon_wink.gif

згідно назви теми розпочнемо вивчення icon_biggrin.gif
вдача - характер
удача - саме вона icon_wink.gif

Queen-Mom
Мудрий
Мудрий

Зареєстрована:
2003-12-08
Кількість пунктів: 10701

ПовідомленняНаписано: 02 Вересня 2006 14:20

Гм...А я вважала, що японцiв останнiм часом дуже зацiкавила славiстика i що у токiйському унiверситетi також можна вивчати українську. Це не так icon_question.gif

щасти тобі
бажаю успiхiв у навчаннi

Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Гостьова книга Почитати щоденник користувача Переглянути фотоальбом користувача
zaznayka
Мудрий
Мудрий

Зареєстрована:
2003-01-01

ПовідомленняНаписано: 03 Вересня 2006 11:22

Усім дякую за відповідання!

Queen-Mom: В Токійському уніврситеті завжди можна було вивчати українську мову, але ж треба бути приблизно вундеркіндом, щоб потрапити до нього, цеж як МГУ в Москві.

Так Indeez! Спілкування - найголовніше icon_biggrin.gif

Dayan, а що до дістанционного навчання? Чио можна дістанціонно вивчати українську?
Я розумаію, що іноземці вивчають додатково, а що ж робити тим уркаїнцям, що з якихось обставин не знають рідної мови? icon_wink.gif

Я чому питала... я бажаю ввивчати україньску мову і з задоволенням вивчалаб ділову теж icon_razz.gif Але ж мешкаю в Токіо...
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Гостьова книга Подивитися анкету користувача з відділу знайомства Зайти в клуб користувача Почитати щоденник користувача
Queen-Mom
Мудрий
Мудрий

Зареєстрована:
2003-12-08

ПовідомленняНаписано: 03 Вересня 2006 21:58

Що я можу порадити: навiдуйся частo до нас, можливо, чим допоможемо icon_biggrin.gif А ще є в мережi сторiнки ->
http://linguist.univ.kiev.ua/WINS/pidruchn/index.htm
http://www.vlada.kiev.ua/pravopys/pravXXI/zmist.htm
http://www.pcdigest.net/ures/book/sis.shtml
http://novamova.com.ua/
http://www.slovnyk.net/
etc.
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Гостьова книга Почитати щоденник користувача Переглянути фотоальбом користувача
zaznayka
Мудрий
Мудрий

Зареєстрована:
2003-01-01

ПовідомленняНаписано: 04 Вересня 2006 01:55

О! Queen-Mom, супер! Дякую! Тепер буду навчатись icon_biggrin.gif
Догори
zaznayka
Мудрий
Мудрий

Зареєстрована:
2003-01-01

ПовідомленняНаписано: 23 Січня 2007 13:10

В УИИТО есть дистанционный трёхмесячный курс украинсокго через английский: http://udec.ntu-kpi.kiev.ua:8080/.../index.html
Я хоть и изучала украинский в школе, да и жила долго в Украине, но в быту мы разговаривали на "суржике", поэтому поговорить чисто по-украински для меня немного проблемно, то и дело спрашиваю как будет то или иное слово.
Как вы думаете, стоит ли потратить 100ДоллСША, на эти курсы? В принципе, прсмотрев, мне они понравились... но всё же хочется узнать и мнение других, особенно украинцев с восточной Украины icon_wink.gif
Догори
Queen-Mom
Мудрий
Мудрий

Зареєстрована:
2003-12-08

ПовідомленняНаписано: 23 Січня 2007 23:40

Не знаю, хто там викладає, але це бiльш схоже на курси для тих, хто нiколи мови не чув i навiть уявлення про неї не має...Проте, якщо це єдиний вибiр(?)...
Ще знаю http://www.franko.lviv.ua/lknp/mova/ter.pdf - це самовчитель, проте також не скажу, чи вiн щось дає, тому що сама нiколи з ним не прицювала.
Я пам´ятаю часи, коли я за вивчення мови платила набагато бiльше, нiж 100 американських долларiв, але це була iноземна. А українська, сподiваюсь, тобi бiльшого варта, якщо так - то продовжуй писати українською (ти ж непогано почала! icon_wink.gif ), все iнше є не тiльки порушенням правил цього форуму, але й кроком назад для тебе особисто.
zaznayka
Мудрий
Мудрий

Зареєстрована:
2003-01-01

ПовідомленняНаписано: 24 Січня 2007 01:25

Ой, пробачте, буду "стараться" писати лише українською icon_wink.gif
Мене ще зацікавила в цьому курсі англійська мова, бо я планую цього року поступити до університета, де після двох років кожен повинен вибрати хочаб один семінар англійською. То й подамала, що це може стати у пригоді. Ті курси, що я знайшшла, вони єдині, там є богато це з МУФа, міжнародний університет файнансів icon_rolleyes.gif
Я теж думаю, що вони дуже прості для мене, то хотіла пройти курс Правознавства украінською, бо поступаю на юридичний фаультет тут, у Японії, а ле курси провазнавства можна вивчати лише як другу вищу освіту icon_cry.gif
Отож і думаю зараз що робити.
З другого боку, ці курси українськоі помогли б мені в розмовній українській. Бо я як та собака, усе розумії, а сказати не можу icon_redface.gif
Догори
Нова тема    Відповісти Ваш часовий пояс: GMT + 1 Година
RC-SVIT.com » Форум » Суспільство » Освіта » Українська мова
Сторінка 1 з 3 Перейти до сторінки:   1, 2, 3   далі

Схожі теми:
   Форум   Тема   Автор   Останнє 
Немає нових повідомлень Поезія Важлива: Мова ... рідна солов'їна
[Перейти до сторінки: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7]
Indeez 11 Травня 2009 20:53
Наталіна Переглянути останні повідомлення
Немає нових повідомлень Фентезі / фантастика Сучасна українська фентезі
[Перейти до сторінки: 1, 2]
sirit77 03 Липня 2009 22:04
olekca Переглянути останні повідомлення
Немає нових повідомлень Всесвітня історія Їх основою є українська мова
Иегова 16 Червня 2007 19:41
Indeez Переглянути останні повідомлення
Немає нових повідомлень Освіта Анонс: Японська мова. Ієрогліфи.
[Перейти до сторінки: 1, 2, 3]
Galardo 31 Липня 2008 23:09
chemicalling Переглянути останні повідомлення
Немає нових повідомлень Кіно/Телебачення Як українська кіноеліта день російського серіалу святкувала
Indeez 08 Вересня 2007 17:53
Indeez Переглянути останні повідомлення
Немає нових повідомлень Освіта Англійська мова.
Galardo 31 Березня 2009 16:26
Queen-Mom Переглянути останні повідомлення
Немає нових повідомлень Здоров'я За 10 років українська нація втратила 4 млн. людей
[Перейти до сторінки: 1, 2, 3, 4, 5]
студен 02 Жовтня 2008 12:05
Queen-Mom Переглянути останні повідомлення
Немає нових повідомлень Флейм [ Голосування ] Рiдна мова
[Перейти до сторінки: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7]
santex 15 Червня 2009 01:07
Немає нових повідомлень Народознавство Українська вишивка: значення та тлумачення
Indeez 14 Травня 2009 15:20