Форум | Чат | Щоденники | Клуби | Знайомства | Ігри | Фотоальбоми | Конкурс краси Список користувачів Радіо Пошук
Запам\'ятати Зробити стартовою   
Мій профіль
Спілкування
Розваги
Корисне
Інформація
Послуги
Мова
Реклама
    Мобільна версія порталаnew
RC-SVIT.com » Форум » Life-Style » Психологія та Філософія » Людина - творець Бога?
Нова тема   Відповісти Перейти до сторінки: назад    1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8   далі
Роздрукувати тему
Автор Повідомлення
  Ternopilchanka

Зареєстрована:
2008-04-05
Кількість пунктів: 4264

ПовідомленняНаписано: 04 Липня 2008 23:10
   Тема повідомлення: Людина - творець Бога?
  Відповісти цитуючи    Роздрукувати повідомлення

chemicalling написав(ла) (05 Липня 2008 01:04 ) :
Коли я знаю, значить я вже не вірю в це, бо коли появляються знання, віра втрачається.

А що краще - знати, що сонце існує, побачивши його на власні очі, чи наосліп вірити в це?
Колись, наприклад, вірили в те, що Земля плоска, але знання доводять - вона ЗАВЖДИ була і є круглою! Розумієш різницю?
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Гостьова книга Зайти в клуб користувача Почитати щоденник користувача Переглянути фотоальбом користувача
  chemicalling

Зареєстрований:
2007-12-24
Кількість пунктів: 3199

ПовідомленняНаписано: 04 Липня 2008 23:13

Про це вперше дізналися лише коли полетіли в космос, а до цього моменту вірили, що вона і плоска, і овальна, що вона стоїть на трьох слонах, на черепахах.
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Гостьова книга Подивитися анкету користувача з відділу знайомства Почитати щоденник користувача
  Gaspyd

Зареєстрований:
2008-03-16
Кількість пунктів: 1580

ПовідомленняНаписано: 04 Липня 2008 23:16

Цитата:

Про це вперше дізналися лише коли полетіли в космос, а до цього моменту вірили, що вона і плоска, і овальна, що вона стоїть на трьох слонах, на черепахах

а здається коли Галілей її здійснив навколосвітнєплавання.
  Ternopilchanka

Зареєстрована:
2008-04-05

ПовідомленняНаписано: 04 Липня 2008 23:21

І все ж, Сергій - де відповідь на питання що краще - знати правду чи вірити в міфи?
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Гостьова книга Зайти в клуб користувача Почитати щоденник користувача Переглянути фотоальбом користувача
  Gaspyd

Зареєстрований:
2008-03-16
Кількість пунктів: 1580

ПовідомленняНаписано: 04 Липня 2008 23:23

Цитата:

знати правду чи вірити в міфи?

ну знаєш Бога міфом назвати важко так я як в нього можна не тільки вірити а й знати про його існування, хоч і ні каплі не розуміти.
  Ternopilchanka

Зареєстрована:
2008-04-05

ПовідомленняНаписано: 04 Липня 2008 23:28

Я в Бога не вірю, але про його існування знаю, опираючись на власну теорію про те, що він - не Особа, а енергія, яка наповняє все існуюче, як в матеріальному, так і в невидимому нам світі. І коли всю цю енергію, розподілену між усім, скласти докупи, то це і буде тим, що я називаю Богом...
Догори
  chemicalling

Зареєстрований:
2007-12-24
Кількість пунктів: 3199

ПовідомленняНаписано: 04 Липня 2008 23:30

краще знати правду.
Догори
Переглянути профіль користувача Відіслати приватне повідомлення Гостьова книга Подивитися анкету користувача з відділу знайомства Почитати щоденник користувача
  туман-туман

Зареєстрований:
2008-01-02
Кількість пунктів: 10892

ПовідомленняНаписано: 05 Липня 2008 07:08

Ого!!! Нічого собі тут без мене насперечалися! Не могли, коли я ще не спав...ех...ну добре, зараз пройдуся по сторінках і відкоментую деякі пости.
  туман-туман

Зареєстрований:
2008-01-02

ПовідомленняНаписано: 05 Липня 2008 07:12

chemicalling написав(ла) (04 Липня 2008 23:11 ) :
Мойсей чув голос із куща, який палав.
існує теорія, що Мойсею являвся не Бог, а сам диявол. А оскільки лик його дуже страшний, що жодна людина не стерпить, от він не показав себе. Та це прямого відношення до теми не має...
  туман-туман

Зареєстрований:
2008-01-02

ПовідомленняНаписано: 05 Липня 2008 07:34

Воно_є написав(ла) (04 Липня 2008 23:28 ) :
Перша проблема: обличчя Бога ніхто не бачив, і тому його зображення і тим більше поклоніння цьому зображення є ідолопоклонством.
Друга: То й, що ти звеш його чортом, то це взагалі нонсенс. А Люцифер (сонцесяйний)- колишній найвищий ангел, який захотів стати богом, але був поборений і скинутий разом з третиною ангелів, які й складають зараз нечисту силу, а ще є духи злоби піднебесної.
Десь так
в Біблії ніде не написано про те, що Люцифера скинули з небес. Абсолютно ніде! Це все вигадка християнських попів. Це раз.
Два. Що я розумію під поняттям Бог? Ось з чого потрібно виходити. Тільки давайте одразу відкинемо всі релігійні уявлення про нього, і подумаємо, а що ж він може з себе представляти?...
Звісно він не входить у ту частину матерії, яку ми можемо бачити. До речі, ти дуже правильно це помітив на першій сторінці. Але питання в тому, чи у нього така ж атомно-молекулярна будова, як і у всього Всесвіту, чи якась інша?
Раніше я думав, що якась інша.
Але якщо так подумати, то Бог був першопричиною всього, а оскільки світ з нічого не виникає, то як висновок - бог створив світ із частинки самого себе!!!
Отже світ має таку ж будову.
Бог - це енергія. А якщо так, і Бог має таку ж будову, і ця енергія в своєму головному принципі будови нічим не відрізняється від інших, які існують у цьому світі, то дуже можливо, що якщо Бога і не було, то люди могли його створити. Тобто чисто в теорії це можливо.
Нова тема    Відповісти Ваш часовий пояс: GMT + 1 Година
RC-SVIT.com » Форум » Life-Style » Психологія та Філософія » Людина - творець Бога?
Сторінка 4 з 8 Перейти до сторінки: назад    1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8   далі

Схожі теми:
   Форум   Тема   Автор   Останнє 
Немає нових повідомлень Релігія Вiра...чи вiрите ви в Бога??
[Перейти до сторінки: 1, 2, 3...10, 11, 12, 13, 14, 15]
glamurkiss 18 Червня 2008 16:27
dzyzka Переглянути останні повідомлення
Немає нових повідомлень Психологія та Філософія [ Голосування ] якщо людина думає про суіцид..вона має порушину психику...?
[Перейти до сторінки: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9]
Going_UNDER 28 Жовтня 2008 23:51
Infusoria Переглянути останні повідомлення
Немає нових повідомлень Новини Названа найбагатша людина в Росії!
Dayan 15 Лютого 2007 08:51
Невдаха Переглянути останні повідомлення
Немає нових повідомлень Психологія та Філософія [ Голосування ] Чи може людина, не ознайомлена з філософією,філософствувати?
[Перейти до сторінки: 1, 2, 3, 4, 5]
anna_lokin 07 Січня 2008 21:47
Superkitty Переглянути останні повідомлення
Немає нових повідомлень Новини Найвища людина в свiтi
Queen-Mom 08 Серпня 2007 13:44
Невдаха Переглянути останні повідомлення
Немає нових повідомлень Психологія та Філософія [ Голосування ] Бог створив людину - Чи людина створила Бога ???
[Перейти до сторінки: 1, 2, 3...12, 13, 14, 15, 16, 17]
Shadow_of_Time 09 Червня 2008 11:33
туман-туман Переглянути останні повідомлення
Немає нових повідомлень Психологія та Філософія [ Голосування ] Людина і навчання
[Перейти до сторінки: 1, 2, 3]
Зачарованна 06 Квітня 2008 10:40
Band1tka Переглянути останні повідомлення
Немає нових повідомлень Езотерика та окультизм Від диявола чи Бога?
[Перейти до сторінки: 1, 2, 3]
33нещастя 21 Липня 2008 19:08
33нещастя Переглянути останні повідомлення
Немає нових повідомлень Флейм Людина загинула від прапора
[Перейти до сторінки: 1, 2]
Queen-Mom 30 Вересня 2008 20:09
chemicalling Переглянути останні повідомлення